2016-05-15

Yrkes SM avgjorde i Malmö 11-13 maj och tävlingar genomfördes bland annat inom följande IT-relaterade yrken: IT Nätverk och Systemadministration, Webbdesigh och Telekommunikation. Växjö fanns representerade genom Teknikum  som tävlade inom IT Nätverk och systemadministration med en elev som heter Oskar Engström och som går 3e året. Oskar gjorde en fantastisk insats och tog hem en bronsmedalj.

 

Förra gången Teknikum var med och tävlade var 2012 och då med en elev som heter Jesper Åhman och som då tog hem en hedrande silvermedalj.

Yrkes SM är Sveriges största satsning för att öka intresset och rekryteringen till yrkesutbildningar inom bygg, design, industri, it, service, vård- och tekniksektorn. Tävlingen arrangeras vartannat jobb och yrkesskickliga ungdomar kan tävla inom 30-40 olika yrken. Nästa gång Yrkes SM anordnas är 2018 och tävlingen kommer då att arrangeras i Uppsala. Vi hoppas att vi kommer att ha representanter som är med och tävlar i fler klasser och från både Kalmar och Kronoberg.

//Diana