Aktuellt

Digitala affärer inspirerar och möjliggör

4 september 2019

Möts och Inspireras – Kom igång med din digitaliseringsresa

Vad gör Softhouse för att möjliggöra tillväxt och att utveckla affärer?

Vår medlem Softhouse och Henric Westergren berättar om deras nycklar till framgång i att nå sina mål och tillväxt,  samtidigt som man ser till att behoven hos medarbetare och kunder tillgodoses. 

På ett nyfiket sätt söker de nya sätt att göra saker på, varför de väljer att dela med sig och att de vill vara en plats där individen kan växa och utvecklas. 

Softhouse är ett gäng lagspelare som finns på sex olika orter runt om i Sverige samt ett i Sarajevo.

KOM – MÖTS – INSPIRERAS

Vad behöver du för att komma igång eller vidare i din egen digitaliseringsresa?

Välkommen den 4 september kl 8.00 – 9.30

Plats: Kungsgatan 1 B

Frukostmacka och dryck serveras

Anmälan: Senast den 29 augusti till info@digitri.org ange ev specialkost

Vid förhinder: Avanmälan senast den 2 september

 

10 september 2019

Digitri, Videum Science Park och Almi Företagspartner bjuder in till mötesplatsen för den digitala sektorn

Möjligheter med 3D pritning för ditt företag. 

3D-printing (additiv tillverkning) börjar i allt större utsträckning gå från en hype till en verklig produktionsmetod. Rätt tillämpad tillför tekniken mervärde till våra produkter och effektiviserar försörjningskedjorna längs med produkternas livscykler. Tusentals komponenter kan bli en, mikrostrukturer kan kontrolleras och verktyg kan till exempel tillverkas direkt på den internationella rymdstationen istället för att transporteras upp från Jorden. Oskar Viklund, teknikledare på Combitech berättar mer om fördelarna och vad en verksamhet behöver tänka på om man vill börja arbeta med tekniken.

10 september 2019 klockan 11.30–13.00
Videum Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö
Anmälan senast 6 september via Biljettkiosken (Anmälan öppnar inom kort) Till anmälan Digibrunch

 

 

12 november 2019 – Save the date

Årets tema är: Kom vidare i ditt företags digitalisering. Sätt fokus på det som möjliggör utveckling och förändringsarbete. 

KNYT KONTAKTER – SE MÖJLIGHETER – VÅGA TA NÄSTA STEG

Ta nästa steg i ditt företags digitaliseringsresa genom att inspireras och lära av andra. Du ges under dagen möjlighet att aktivt delta i samtal om digitalisering samt att ta del av ämnen som är relevant för dig och ditt företag.

Digitala veckan presenteras av Digitri i samarbete med Växjö kommun,Region Kronoberg, Videum Science Park och Linnéuniversitetet.Veckan inleds med den Stora IT-kompetensdagen på Linneuniversitetet måndag den 11 november, fortsätter med denna konferens inriktad på företags digitalisering på tisdagen och avslutas med en internationell konferens om smarta städer.

 

 

 

Tidigare event och aktiviteter

7 maj 2019

Gemensam aktivitet – Digibrunch

“The futurue is now” – förmedlade Eva Kindlundh Warpin Media på dagens Digibrunch som ordnas av Digitri i samarbete med  Videum Science Park och Almi.

Den nya tekniken sägs vara den största revolutionen i människans historia. Bedömning görs att 65% av våra ungdomar kommer att ha nya arbetsuppgifter som inte finns idag.  Eva gav flera exempel på hur tekniken skapar affärsnytta i våra verksamheter och att vissa branscher har kommit lite längre fram än andra. Här finner vi 3D arkitektur, hälsa & sjukvård, reseindustrin, utbilding, HR och PR & marknadsföring. Eva gjorde oss också uppmärksamma på att Sverige som land  ligger efter andra länder i att dra nytta av dessa tekniker i våra verksamheter.

23 april 2019

Medlemstips

“Robotar är till för människor och inte tvärt om” – Gunnar Bolmsjö,  professor i maskinteknik med inriktning mot industriella produktionssystem.

På dagens forskarlunch förklarade Gunnar, vars forskning fokuseras på den senaste robottekniken för hälsa och industri, att om vi gör det vi är bäst på och mår bra av så kan vi lämna över svåra, enformiga och farliga delar till robotarna.  

Läs mer på : Videum Smarta robotar är framtiden Foto: Videum Science Park – Växjö. 

26 mars 2019

Medlemstips

Grattis! Årets vinnare av Stora IT-kompetenspriset är företagen Infomaker Scandinavia AB från Kalmar och IST Group AB från Växjö.

I år hade juryn svårigheter att utse en vinnare. Efter att de hade gjort sin bedömning gick det inte att skilja Infomaker Scandinavia AB och IST Group AB från varandra. Därför kammade de båda hem Stora IT-kompetenspriset 2019. Priset delades ut i Växjö där Mathilda Wirenstrand från IST mottog priset på plats, medan Nina Månsson och Patrik Granlöv från Infomaker deltog i prisutdelningen via länk och mottog sitt diplom på plats i Kalmar. Varmt grattis! Läs mer: LNU – Stora IT-kompetenspriset 2019

26 mars 2019

Medlemstips

MÖTESPLATS FRAMTIDEN är forumet för dig som är intresserad av att bidra till givande möten mellan utbildning och entreprenörskap. Under 2019 planeras fyra tillfällen med fyra olika teman. Alla i syfte att skapa synergier för regionens bästa. MÖTESPLATS FRAMTIDEN är ett samarbete mellan Videum Science Park och Linnéakademien Forskningsstiftelsen. 

12 mars 2019

Medlemstips

Dagens frukostseminarium i Videum Science Park handlade om praktisk användning av Machine Learning och Artificial Intelligence. Ett ämne som lockade över 100 personer och gav ett härligt frukostmingel med stora möjligheter att knyta nya kontakter. Föreläsare var Erik Wilderoth, Data Scientist och konceptansvarig för Machine Learning på Pdb=Orango. 

 

28 februari 2019

Gemensam aktivitet – Digibrunch

Almi, Videum Science Park och Digitri bjöd in till årets första Digibrunch med temat 5G. Dagens föreläsare Bo-Lennart Jonasson, seniorrådgivare på ÅF, gav 80-talet åhörare en insikt i ökade möjligheter och fördelar med 5G  vid hantering och anpassning av större datamängder. Anpassning av produktion, underhåll och större flexibilitet medför stora kostnadsbesparingar för företag. Bo-Lennart gav ett exempel, att en fabrik i Nanjing hade ett fastlagt schema för underhåll av sina skruvdragare. Genom att placera en sensor på varje skruvdragare fick man en direkt status över vilka som behövde service. Genom denna åtgärd halverade man sitt underhåll eftersom man kunde koncentrera sig på att utföra underhåll på de verktyg som verkligen användes och de som inte var i behov av underhåll. På bilden ser vi Bo-Lennart Jonasson till höger, tillsammans med Jimmy Estenberg Strålsäkerhetsmyndigheten och Linus Trulsson Ionit AB. 

 

13 februari 2019

Medlemstips

”Miljonfest på HRM”

En milstolpe i HRMs historia firades i veckan med kunder, partners och medarbetare. Mer än 1 000 000 löner skapades genom HRM systemet sammanlagt under 2018. Lite drygt 100 personer fanns på plats och delade glädjen med oss i våra fina lokaler. // Christian Myhrberg – VD

HRM Software

5 februari 2019 

Medlemstips

Almi bjöd in till inspirerande besök hos Södra för att lyssna till deras digitaliseringsresa. Hur digitaliserar man en koncern där råvaran tar 70 år att bli redo?  Almi Företagspartner Kronoberg

Bild – FB Almi. Se länk

 

11 december 2018

Medlemstips

Tillväxt genom digitalisering – Utmaning eller möjlighet?

Företagskväll hos Zenta där Bennie Forss – VD, och Aida Begovic – Kommunikationschef, gav oss insikt i hur varje företag kan och bör dra nytta av digitaliseringen oavsett vilken bransch vi tillhör. Att vända digitaliseringens utmaningar till fördelar. Representanter från näringslivet i regionen fick ta del av några av Zentas uppmärksammade uppdrag. Ett gott exempel är deras arbete med WST Vattenskärning i Vislanda. Zenta – Curios heart – Digital mind