2016-10-17

Nordic Innovation House är ett samarbete mellan våra nordiska grannländer med uppgift att hjälpa nordiska startups att få tillgång till och dra nytta av Silicon Valleys ecosystem för innovation. Det man erbjuder är ett paket för Soft Landing i två olika nivåer där man utöver en kontorsarbetsplats får tips om och tillgång till nätverksevents, konferenser, lokala affärskontakter, mm.

Per-Arne LundbergPer-Arne Lundberg och Minna Sandberg, som normalt är inkubatorchef  för Skövdes spelinkubator tog emot oss tillsammans med Minna Sandberg, Junior Vinnova/Wallenberg fellow och grundare av pickadorapp.com. Minnas bolag är ett av de svenska startups som just nu är på plats. Per-Arne är i Palo Alto på ett ettårigt internship sponsrat av Vinnova. Per-Arne gjorde presentationen av Innovation House och Silicon Valleys innovationssystem. Minna berättade om hur det är att vara entreprenör i Silicon Valley och gav liksom Per-Arne tips om vad man skall tänka på och hur man skall agera när man söker lyckan i Silicon Valley.

Per-Arnes tips till entreprenörer som funderar på etablering i Silicon Valley:

  • Var väl förberedd och ha målen klara för dig
  • Planera träffar med potentiella leverantörer, samarbetspartners och kunder i förväg
  • Kolla av vilka events som pågår och boka in dig i förväg
  • Förbered din pitch
  • Kontakta Innovation House
  • Have fun!

Minnas tips när det gäller networking i Silicon Valley

  1. Meetups är ett jättebra sätt att träffa människor inom det specifika område du är intresserad av, det kostar oftast ingenting och ger mycket givande kontakter. Var orätt, ta kontakt med folk och prata med allt och alla (det är så folk beter sig här) och ta med en hög med visitkort. www.meetup.com/topics/bay-area
  1. Eventbrite – som meetups fast mer officiella evenemang.
  1. Det finns även en del kända caféer och barer som investerare och startups hänger mycket på. Kontakta Nordic Innovation House för tips.
Roland Karlsson delar sin tid mellan IEC och Kalmar Science Park, med speciellt intresse för Digitala affärer och Startups.