11 november

KARRIÄRDAG TEKNIK FÖR DATA/IT OCH STUDENTER

Karriärdagen har tidigare gått under namnet Stora IT-komeptensdagen.

Linnéuniversitetet Växjö Program och anmälan

12 november

KONFERENSDAG VÄXJÖ 

Anmälan konferens Anmälan monterplats

Program

13 november

KONFERENSDAG KALMAR

Tiden för anmälan har passerat

Program

  Välkomna   

till årets stora   

digitala händelse   

2019 

KOM – MÖTS – INSPIRERAS

Kom vidare i ditt företags digitalisering

Det här får du

Inspirerande och matnyttiga föredrag, seminarier och workshop

Svar på de stora frågorna om bland annat digitala trenders konsekvenser, att utmana affärsmodeller, ledarskap och mycket mer

Viktigt nätverkande med branschkollegor, entreprenörer och innovatörer

Konferensdag 12 november, Växjö 

Seminarie

Digitalisering ger lönsamhet i bygg- och fastighetsbranschen

Potentialen för lönsamhetsutveckling genom digitalisering är hög i bygg- och fastighetsbranschen, som ofta pekas ut som branscher som hittills varit minst förändringsbenägna. SkyMap går i frontlinjen och har utvecklat ett system som effektiviserar, kvalitetssäkrar och visualiserar både byggprocessen och fastighetsförvaltningen. Är branschen redo att ta nästa steg i digitaliseringen?

Björn Collin

Skymap

Seminarie

Hur mobilisera bygg- och fastighetsbranschen när det gäller digitalisering?

Presentation av GodaTech-digitaliseringsgruppen inom GodaHus.

Stefan Olsson

GodaHus

Seminarie

Digitalisera ditt LEAN-arbete

Investeringar i digitalisering som skapar affärsnytta – det står högt på priolistan hos företag i alla branscher idag. Med exempel från industri och offentlig verksamhet visar Meetod, hur du med rätt digitala verktyg kan effektivisera daglig styrning, ständiga förbättringar, målstyrning och LEAN-processer. 

Ola Karlsson och Gabriel Svennerberg

Meetod

Seminarie

Sluta digitalisera ! (?)

IT-VD och bryggeriägaren berättar om varför problemställningar är viktigare än digital ambition och på vilket sätt granbarkborrar och svenskproducerad IPA är relevant i sammanhanget.

Björn Lundsten

Softwerk

Seminarie

Digital transformation och industriella ekosystem

Här reder vi ut skillnaden mellan digitalisering, datorisering och digitala transformationer som hjälper oss att förstå de utmaningar och möjligheter som olika industrier står inför.  Vilka hotbilder finns och hur hanteras cybersäkerheten? 

Senadin Alisic

Combitech

Invigningstalare

Monica Skagne

Kommunchef Växjö kommun

Workshop

Från trend till handling

I denna workshop arbetar vi enligt en strukturerad metod för att skapa konkreta idéer utifrån de digitala förändringsvågor som påverkar din verksamhet mest!

Anna Gullstrand

VD Studio How, Hyper Island, Breakit

Inspirationsföreläsning

Hur man utmanar affärsmodeller

Det framgångsrika mediaföretaget Readly med sitt DNA i Växjö berättar om att utveckla nya idéer utifrån läsarnas vanor

Emelie Ardby, Readly

Seminarie

Digitala bin – bee happy!

Digitala bikupan som det surrar om. Bin och andra pollinerade insekter minskar drastiskt i antal över hela världen och det hotar både pollineringen av olika grödor, som den biologiska mångfalden. För att bidra till forskningen har Tieto skapat en digitaliserad bikupa med uppkopplade sensorer. Via sensorerna mäts bibeståndet, mängden honung, luftfuktighet, lufttryck och temperatur i kupan. I framtiden ska tekniken också kunna upptäcka utbrott av sjukdomar hos bina.

Mikael Ekström

Digitaliseringsrådgivare, Tieto

Utveckla. Livesänd podd direkt från scen

“Botar som medarbetare. RPA & AI – är det någon skillnad och vad är de senaste trenderna?

Botar av olika slag börjar dyka upp på arbetsplatserna som både hjälpredor och medarbetare. Kommer de endast att ersätta manuella arbetsuppgifter?

Vi reder ut begreppen och förklarar vad Botar, RPA & AI är. Vilka är de senaste trenderna? Vad finns det möjligheter med dessa tekniker och hur kan man tänka för att få det att fungera i din verksamhet?

Henrik och Daniel livesänder direkt från scen. Consids poddar tydliggör digitaliseringsfrågan i Sverige och sätter digitalisering på agendan.

Henrik Jacobsson

Affärsområdesansvarig Consid

Utveckla. Livesänd podd direkt från scen

“Botar som medarbetare. RPA & AI – är det någon skillnad och vad är de senaste trenderna?

Botar av olika slag börjar dyka upp på arbetsplatserna som både hjälpredor och medarbetare. Kommer de endast att ersätta manuella arbetsuppgifter?

Vi reder ut begreppen och förklarar vad Botar, RPA & AI är. Vilka är de senaste trenderna? Vad finns det möjligheter med dessa tekniker och hur kan man tänka för att få det att fungera i din verksamhet?

Daniel och Henrik livesänder direkt från scen. Consids poddar tydliggör digitaliseringsfrågan i Sverige och sätter digitalisering på agendan.

Daniel Persson

Strateg och verksamhetsutvecklare Consid

Moderator

Louise Oscarsson

Almi

Föreläsning

Vad är digitalisering och vilket ledarskap skapar mest framgång på den snabbföränderliga digitala marknaden?

Marknaden rör sig blixtsnabbt och nya tekniker ställer helt andra krav än de vi är vana vid och en anpassning till de nya spelreglerna krävs.

Anna Gullstrand, digital expert, ägare och grundare till Studio How. Utsedd till årets kvinnliga ledare fyra år i rad.

Anna kommer under föredraget att ge oss inblick i vilka digitala trender som kommer att få störst genomslagskraft och vad det får för konsekvenser för företag, samhälle och oss individer. Hur vi skapar hållbar konkurrenskraft genom digital och kulturell transformation.

Anna Gullstrand

VD Studio How, Hyper Island, krönikör Breakit

Digibrunch

RPA och AI, är det någon skillnad? Vad är de senaste trenderna?

Direkt från scenen: Var med på en livesänd podd om botar som medarbetare

IT-konsultföretaget Consid

Företagstorg

Knyt kontakter – Se möjligheter – Våga ta nästa steg

Möt och inspirera andra genom att berätta om era framgångsfaktorer.

Möt och inspireras av olika företags framgångskoncept.

Anmälan monterplats

 

 

Konferensdag 13 november, Kalmar 

Föreläsning

Konsten att ha dåliga idéer

Hur bygger man innovativ kultur som sprudlar av kreativa och nytänkande idéer samtidigt som man uppmuntrar till kritiskt tänkande och realism?

Tobias guidar oss genom en inspirerande resa med interaktiva inslag där vi får uppleva hur kritiskt tänkande och kreativitet inte är i konflikt. Hur moderna organisationer och startups hanterar morgondagens utmaningar, vilka hot och konflikter som vi står inför och vad vi måste göra för att ta oss igenom den digitala revolutionen på ett produktivt och hållbart sätt.

Tobias Ahlin har en central roll i den digitala revolutionen som sveper fram genom samhället och som förändrar hur vi lever, tänker och arbetar. Idag är Tobias designchef på Mojang och driver designen för ett av världens mest populära spel någonsin – Minecraft. Tidigare designer på Spotify och GitHub i San Francisco. Han når internationell publik genom sina föreläsningar bland annat för The New York Times i New York och på Facebooks högkvarter i Tel Aviv.

Tobias Ahlin

Designchef Mojang, internationell föreläsare och utvecklare

Invigningstalare

Helena Nilsson

Utvecklingsdirektör, Region Kalmar

Moderator

Linda Petersson

Telin Rekrytering

Seminarie

Bagare som även bakar digitala tjänster

Danska Wienerbageritet är runt hundra år gammal och namnet kom sig av att den första ägaren, Fru Nilsson, var gift med en dansk bagare och det är hans yrkeskonst som gav namnet. I dag kallas man kort och gott för “Danskan”. 

Vi får vara med i en spännande historia i hur man genomför en digitalisering av detta urgamla bagaryrke. Hur småkakor, tårtor och övriga bageriprodukter kan digitaliseras och erbjudas via e-handel och webb.  

Danska Winerbageriet

Seminarie

Digital tjänst som underlättar vardagen för hantverkare

Artibus Pro, avknoppning från Kustbygg i Oskarshamn, lanserar en helt ny digital tjänst för alla typer av hantverkare. Allt i från spisinstallatörer, målare, snickare, golvläggare med flera. Tjänsten gör så att pappershanteringen försvinner i specifika processer.

Fredrik Bladås visar vad tjänsten innebär och hur dessa traditionella yrken kan förändras och förbättras genom digitala tjänster.

Fredrik Bladås

VD, Artibus Pro

Inspirationsföreläsning

Varför tro på sin idé?

Kalmarbaserade Booking Sweden har snabbt klivit upp på den nationella arenan med sin affärsidé om att erbjuda en komplett bokningsupplevelse. Enkelt och lätt kan kunden själv söka upp boende i det område, stad eller varför inte kvarteret man önskar bo i.

Björn Mortensen berättar om varför han väljer att jobba med lokala samarbetspartners, vad som krävs och hur man tar upp kampen med etablerade företag som Booking och Hotels.

Björn Mortensen

VD, Booking Sweden

Seminarie

Går det att förena teknikintresse och att ha kul på jobbet?

Fredrik Ahlgren är universitetslektor på Sjöfartshögskolan där han forskar inom energieffektivisering av fartyg. Han är forskaren med ett stort teknikintresse och som drivs av nyfikenhet och viljan av att ha kul på jobbet.

Fredrik som är delaktig i samverkansprojekt inom IoT i Kalmar-regionen, kommer att berätta för oss hur långt man har kommit, vad det har resulterat i samt berätta om framtida planer och uppstart av IoT-kurser.

Fredrik Ahlgren

Universitetslekor, Sjöfartshögskolan

Tiden för anmälan har passerat

I samarbete med: