2016-11-16

Welf Löwe, professor och IEC:s forskningsledare, Linnéuniversitetet (ordförande)

Welf Löwe.

Vad är Big Data och hur kan ditt företag ha för nytta av det? Big Data handlar om att hantera stora datamängder som är svåra att bearbeta med traditionella databasmetoder, men som kan ge din verksamhet nya svar.

Allt fler företag och organisationer ser möjligheterna, men står inför problem med hanteringen och vill ha hjälp och stöd med att hantera och visualisera stora datamängder för ökad kunskap, nya tjänster eller produkter. Och nu kan hjälpen vara här.

– Linnéuniversitetet har samlat kompetens från samtliga fem fakulteter och forskare från vitt skilda ämnen för att ta sig an frågan om Big Data eller dataintensiva tillämpningar som vi valt att kalla det, säger Welf Löwe som är professor på institutionen för datavetenskap på Linnéuniversitetet och forskningsledare på IEC.

Du är välkommen till en konferensdag om Big Data

Diana Unander Nordle, IEC:s projektledare inom forskning och utbildning.

Diana Unander Nordle.

– Vi vill nu bjuda in dig till en konferensdag för att just DU ska kunna engagera dig mer. Det finns en mängd öppningar inom redan uppstartade intresseområden och det finns utrymme att komma med egna inspel och förslag, säger Diana Unander Nordle, IEC:s projektledare inom forskning och utbildning.

Under dagen får du ta del av en mängd kortare inspel och får därmed en ökad kännedom om vad som görs på Linnéuniversitetet kopplat till Big Data/Dataintensiva tillämpningar.

När: torsdag den 8 december kl 9:30 – 16:30

Var: Kalmarsalen, Kalmar

Kalmarsalen.

Kalmarsalen.

Kostnad: Konferensen är gratis, men anmälan krävs

Anmälan: görs senast 1/12 på: http://bit.ly/2eBBC8h

 

Programblad

(Klicka för att hämta som PDF)

december-8th-big-data-workshop_low

Mer information: Varmt välkommen att höra av dig till Diana Unander Nordle på diana.unandernordle@lnu.se