2017-11-10

Till år 2020 ska Hello World välkomna 10 000 nya digitala stjärnor till programmeringens sköna konst. Det gör man genom att ordna läger och meetups för framtidens entreprenörer och medarbetare genom medverkande partners. Nu kan du också vara med och påverka framtiden.

Hello World är en allmännyttig ideell förening som har i syfte att främja digitalt skapande. I Linnéregionen är Visma en av Hello Worlds partner som nyligen varit värd för ett meetup. Evenemanget genomfördes tillsammans med Studenter från KTH, Linnéuniversitet och Teknikum där ett 60-tal deltagare fick prova på att skapa ett spel med verktyget Scratch och att programmera i Python.

Det ska vara kul att lära mer!

Efter en eftermiddag i digital stjärnglans hos Visma Spcs var det en diger skara som lämnade meetupen med nya insikter och erfarenheter av hur kul och enkelt det kan vara med programmering.

Den 15 oktober höll Visma och Hello World meetup i Växjö. Foto: Visma Spcs

Den 15 oktober höll Visma och Hello World meetup i Växjö. Foto: Visma Spcs.

Deltagarna var elever i åldrarna 8 till 18 år som fått betydligt större insikter om det är den digitala banan som står för dörren inför gymnasieval, universitetsutbildning eller yrkeshögskola. Klart är dock att många av dem kommer att fortsätta med programutveckling som hobbyintresse, och det är den kanske allra bästa grogrunden för framtidens stjärnutvecklare.

Vill du också vara med och hjälpa framtidens medarbetare bli digitala stjärnor? Underlaget för och behovet av den här typen av träffar är stort så både Visma och Hello World delar gärna med sig av partnerskapet till fler företag i regionen.

Se mer om Hello Worlds verksamhet och partnerskap här.