2016-04-29

Efter en 24-timmars Hackathon-tävling presenterade de tävlande sina lösningar. När juryn konfererat både länge och väl var det ett bidrag som stod ut lite extra – det från Standout som valt att lösa problemet hur man hittar närmaste återvinningsstation eller återvinningscentral.

Utmaningen var att bygga en applikation, tjänst eller visualisering som skulle använda minst en publik datakälla. Bidraget skulle dessutom syfta till att att minska miljöbelastning, åstadkomma positiv förändring i miljöskadligt beteende, premiera människors miljöfrämjande arbete eller minska resursanvändning och liknande miljöfrämjande åtgärder – helt enkelt något som är bra för miljön.

Till sin hjälp fick de tävlande ett antal exempel på publika datakällor, men det var något som laget fick reda på först när tävlingen började.

24 timmar senare var det dags för redovisning och den kan du följa här:

Kampen stod mellan sex lag från företag som HRM Software, Visma, Standout och Readly. Efter att juryn konfererat klart var det ett bidrag som stack ut lite extra – det från Standout.

”Ett lag som lämnat in ett kreativt bidrag där man på kort tid åstadkommit ett imponerande resultat i en app som förenar praktisk nytta för slutanvändaren med en helt ny resurs för utvecklar-communityn. Vi kommer alla sortera mera nu.”

Här kan du se prisutdelningen:

Stora Utvecklarpriset är en tävling som arrangeras av IEC och Videum där samtliga företag med programmerarkompetens kan tävla om pokalen Stora Utvecklarpriset och därmed en gång för alla etablera att man besitter den vassaste utvecklarkompetensen i regionen.

 

Glada vinnare av Stora Utvecklarpriset: Kevin Sjöberg och Alexander Ross från Standout.

Glada vinnare av Stora Utvecklarpriset: Kevin Sjöberg och Alexander Ross från Standout.

Standout berättar mer om sitt vinnande bidrag

 

Hackathon

Juryn

Juryn för Stora Utvecklarpriset är samlad och har enats om vinnare och motivering.

Juryn för Stora Utvecklarpriset är samlad och har enats om vinnare och motivering.

Se fler webbsändningar från Digitala veckan:

Webbsändningar