2017-11-17

Den 16 november genomfördes årets Stora IT-kompetensdag. 24 utställande företag och organisationer fick möjlighet att mingla och knyta kontakter med över 200 studenter från bland annat Linnéuniversitetet och BTH, och det var många givande kontakter.

Flera av företagen, som kom från Växjö, Karlskrona, Kalmar och Jönköping, vittnar om att man träffat många kompetenta och drivna studenter som man ser fram emot fördjupade kontakter med. En företagsrepresentant sa att han hittat några riktiga guldkorn – och hoppades på att det inte är fler av företagen som upptäckt samma guldkorn. Det råder knappast någon tvekan om att det kommer bli konkurrens om kompetensen.

Diana Unander Nordle, IEC:s projektledare inom forskning och utbildning.

Diana Unander Nordle, huvudansvarig för Stora IT-kompetensdagen.

Givande uppföljning

– De medverkande företagen hann knappt med att träffa alla intresserade studenter för enskilda intervjuer – men än finns det möjlighet. Den 30 november bjuds de deltagande företagen och studenterna in till en uppföljande virtuell mässa där diskussionerna kan fortsätta och man kan ta dom där kontakterna som inte hanns med igår, säger Diana Unander Nordle som varit huvudansvarig för Stora IT-kompetensdagen.

Ett spår för varje part

Stora IT-kompetensdagen inleddes med två spår – ett anpassat för de medverkande företagen och ett för IT-studenter.

Företagen bjöds på en inblick i universitetets IT-inriktade utbildningar och föredrag om examensjobb medan studenterna fick tips om hur man hittar balans mellan företagens och universitetets krav i samband med exjobb. Studenterna fick även tips och råd om hur man skall presentera sig själv och sin kompetens och bjöds även på inspiration för att satsa på sina idéer genom eget företagande.

IT-företag mötte framtidshoppet på Stora IT-kompetensdagen.

IT-företag mötte framtidshoppet på Stora IT-kompetensdagen 2017.

Stort intresse för nästa gång!

Intresset är stort för den här typen av mötesplatser. Det visar inte minst det faktum att de medverkande företagen och universitetet spikade datum för nästa års Stora IT-kompetensdag tillsammans redan på dagen för dagen så att säga.

Så vik redan nu den 15 november 2018 i din kalender, och planera gärna för en presentationsfilm i god tid – ett mycket uppskattat inslag bland studenterna som bidrog till att göra årets dag till den bästa hittills.

Läs mer om Stora IT-kompetensdagen