Softwerk

PRESSMEDDELANDE
2017-01-23

Softwerk ska göra Dubai smartare

Softwerk har fått ett uppdrag, att tillsammans med hackernätverket ”Hackmasters” utföra ett Hackathon* i Dubai, Förenade Arabemiraten, under tre dagar i februari. (6-9/2).

Projektet är sponsrat av Brittiska utrikesministeriet (Foreign trade council) på uppdrag av Emiren “His Highness Sheik Mohammed Bin Rashid Al Maktoum” som är premiärminister och vice president.

– Shejken har en vision om att göra Dubai till “the happiest city in the world”. Vårt uppdrag är att göra Dubai smartare och mer attraktivt för turister och affärsresenärer, säger Eddie Freij, vd på företaget Softwerk, som fått uppdraget.

Ett smartare och mer attraktivt Dubai

Utvecklingsteamet kommer, för första gången, att få tillgång till Big Data** från flygplatser, hotell, lokaltrafik och offentliga verksamheter för att komma fram med smarta tekniklösningar.

Utvecklarna får tillgång till representanter inom varje näringsgren som kommer att presentera problem och framtida behov. Utifrån detta tar utvecklarna fram olika tekniska lösningar såsom Appar eller andra IT-tjänster.

Lyckas man attrahera Shejken, finns det goda möjligheter till fortsatt samarbete.

*Hackathon är ett evenemang eller en tävling i programmering där programmerare utmanas att lösa en speciell uppgift under fria former.

**Big Data handlar om att skapa värdefull information ur stora, ofta ostrukturerade datamängder.

Om Softwerk

Softwerk är ett snabbväxande forskardrivet entreprenörsbolag inom mjukvaruutveckling. Företaget har sin bas i Växjö men verkar i en internationell miljö genom att attrahera talangfulla medarbetare från hela världen. Idag har Softwerk 27 anställda representerade av  8 nationaliteter. Softwerk utvecklar mjukvaror och system på uppdrag av lokala och internationella uppdragsgivare.

Se mer på: https://softwerk.se

Bilagor:

http://smartdubai.ae

http://hackmasters.co.uk/#top

https://softwerk.se

Bildmaterial finns att hämta efter önskemål.

För mer information, kontakta: Eddie Freij, VD: 0702-628718, eddie.freij@softwerk.se