2016-12-01

I fredags var det dags för nästa steg i vår populära satsning där näringslivet utbildar arbetsförmedlare i praktisk rekrytering av IT-personal. Handläggare från hela södra Sverige hade rest in för att ta del av informationen.

Pontus Hörberg pratar om mjuka värden hos testare.

Pontus Hörberg pratar om mjuka värden hos testare.

Isak Öberg pratar om viktiga fokusområden för driftspersonal.

Isak Öberg pratar om viktiga fokusområden för driftspersonal.

Dagens föreläsning hade två huvudteman – testare och driftspersonal.

På dagens första pass gav Pontus Hörberg från IST tips och råd vid rekrytering av testare baserat på gedigen erfarenhet i olika företagskonstellationer.

Dagens andra föreläsning gjordes av Isak Öberg från PlaynGo i form av en djupdykning i hur man rekryterar driftstekniker och vilka speciella krav och förutsättningar det innebär för just denna yrkesgrupp.

Som vanligt var publiken väl förberedd och frågorna haglade över föreläsarna och som vanligt fick moderatorn till slut titta på klockan och sätta punkt.

Nästa föreläsningstema

Teman för nästa föreläsningsomgång kommer bli datatekniker respektive teknisk supportpersonal och dessa föreläsningar kommer att genomföras i mitten av Q1 2017.

Har Du eller Ditt företag en tanke om rekrytering av andra yrkesroller som ni vill komma och föreläsa kring är ni hjärtligt välkomna med förslag. Hör av er till bjorn@digitri.org.

Mer info:

Hämta Presentationen från dagen som PDF