2016-07-06

Sorteramera är namnet på det vinnande bidraget i årets utvecklartävling Stora utvecklarpriset. Vinsten togs hem av Standout som valt att lösa problem med att hitta återvinningsstationer med hjälp av en app. Och nu finns appen tillgänglig.

Sorteramera

Sorteramera

Sorteramera är en app som låter dig hitta dina närmaste återvinningsstationer eller återvinningscentraler och ger dig vägbeskrivningar så att du enkelt hittar dit. Appen innehåller även information om vilka material som går att återvinna, vilken adress eller ort den finns på och vilka öppettider stationen eller centralen har.

– För det första byggde vi ett API med öppna data som returnerar alla stationer i Sverige med geografisk position och vad man kan återvinna där – samt öppettider. Mycket av informationen kommer från FTI AB, kommunernas webbplatser samt Google Maps. API:et är byggt i Ruby on Rails, men kan konsumeras ifrån vilket språk som helst. Därefter byggde vi en iPhone-app som använder sig av API:et ovan, berättar David Elbe på Standout AB och det är alltså denna app som nu finns att ladda hem kostnadsfritt på App Store.

Standout vinner stora utvecklarpriset

Grattis till Stora Utvecklarpriset!

Standout om vinnarbidraget

Se presentationen av de vinnande bidragen

Prisutdelningen

Appen Sorteramera finns att hämta här