iec-storaIT-kompetenspriset20162016-10-03

Nu påbörjas arbetet med att utse vinnaren av Stora IT-kompetenspriset 2017. Första steget är att utbildningsanordnare i Kalmar och Kronobergs län under sista kvartalet 2016 får möjlighet att nominera vilka arbetsgivare som visat mest engagemang under det gångna året.

Diana Unander Nordle, IEC:s projektledare inom forskning och utbildning.

Diana Unander Nordle, IEC:s projektledare inom forskning och utbildning.

– Förfrågan skickas inom kort till utbildningsanordnare på gymnasie-, yrkeshögskole- och universitetsnivå. Det här är ett utmärkt sätt för utbildningsanordnare att tacka det företag som de samverkat med och som stöttat utbildningarna för att göra dem skarpare och förbereda de studerande för arbetslivet, säger Diana Unander Nordle på IEC.

Förra årets nominerade företag blev mycket glada för sina nomineringar och det ger ytterligare energi till att engagera sig ytterligare. Utifrån de underlagen som samlas in kommer en jury att utse tio arbetsgivare som går vidare till nästa steg.

Vinnaren presenteras på Digitala veckan 2017

I januari kommer de tio nominerade arbetsgivarna att presenteras, därefter följer nästa fas som går ut på att de nominerade intervjuas om hur de arbetar med kompetensutvecklingen av befintlig personal. Därefter tar juryns arbete vid och vinnaren presenteras i samband med Digitala veckan som går av stapeln mellan den 27 och 31 mars 2017.

Nyfikenheten är stor på vem vinnaren kan bli – det enda vi vet säkert är att det inte kan bli Fortnox – vinnaren 2016 då samma arbetsgivare inte kan vinna två år i rad men annars är det öppet och tidigare vinnare är med i leken igen.

Läs mer om Stora IT-kompetenspriset

Fortnox vinner Stora IT-kompetenspriset 2016

 

De är bäst i Linnéregionen på IT-kompetensutveckling

 

2015 års vinnare av Stora IT-kompetenspriset

 

2014 års vinnare av Stora IT-kompetenspriset